ΤΩΡΑ η κοινότητα του franchising έχει το δικό της reviews & social network!

COFFEE ISLAND

ci

Παραδoσιακά καφεκοπτεία, και take away, με υπερσύγχρονη παραγωγική μονάδα με συνολική επένδυση από 45,000 €. Η Coffee Gourmet έχει δημιουργήσει καταστήματα που αποτελούν ένα κράμα παραδοσιακού και σύγχρονου καφεκοπτείου που σε συνδυασμό με το άρτιο εξειδικευμένο προσωπικό θέτουν τις βάσεις για μία αποδοτική επένδυση. Χάρη στην αυστηρή επιλογή εκλεκτών ποικιλιών καφέ και στο καθημερινό καβούρδισμα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να "μυηθεί" στα μυστικά του μαγικού κόσμου του καφέ. Σήμερα η Coffee Gourmet δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες των Coffee Island να προμηθεύονται φρεσκοαλεσμένο καφέγια το σπίτι και συγχρόνως να πιουν τον καφέ της αρεσκείας τους φτιαγμένο με μεράκι από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό των καφεκοπτείων. Τα Coffee Island πρωτοπορούν και συνδυάζουν το παραδοσιακό καφεκοπτείο με υπηρεσίες coffee to go. ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: από 45.000 € (συμπεριλαμβάνονται entry fees και αρχικό εμπόρευμα, διαμόρφωση και εξοπλισμός)

 derbi 03 neasmirni 04 pagkrati 01 pagkrati 02

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

Η Coffee Island ξεκίνησε την πορεία της το 1999 με ένα παραδοσιακό καφεκοπτείο στο κέντρο της πόλης της Πάτρας. Από τότε η Coffee Island έχει εξελιχθεί σε ένα δίκτυο franchise 78 καταστημάτων στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Ρουμανία. Το 2010, τα καταστήματα που ήδη υπήρχαν στο δίκτυο ανακαινίσθηκαν πλήρως και σε όλα τα καινούργια εντάσσονται αρμονικά οι υπηρεσίες Coffee to Go, υιοθετώντας το σημερινό concept συνύπαρξης καφεκοπτείου με δυνατότητα σερβιρίσματος ροφημάτων σε όρθιους και διερχομένους. Το σύγχρονο café...κοπτείο ήταν γεγονός!

Στην Ελλάδα ξεχωρίζουν τα 22 καταστήματα της αλυσίδας στην Αθήνα, τα 16 στην Πάτρα, το πρώτο κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς και καταστήματα σε 18 επαρχιακές πόλεις. Στην Κύπρο, όπου η Coffee Island βρίσκεται από το 2009, τα 18 καταστήματα έχουν δημιουργήσει ένα δυνατό δίκτυο που διαμορφώνει κουλτούρα γύρω από τον καφέ. Το μεγάλο στοίχημα της αλυσίδας είναι η εξάπλωση στη Ρουμανία, πέραν του πρώτου καταστήματος που λειτουργεί ήδη από τον Αύγουστο του 2012 στην πόλη της Τιμισοάρα, καθώς επίσης και στη Βουλγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και σε μη Ευρωπαϊκές χώρες.

Από το 2006 η εταιρία διαθέτει τη δική της μονάδα παραγωγής για τη μεταποίηση του καφέ, επενδύοντας σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία κυρίως από την Ιταλία, ώστε να προμηθεύει τα καταστήματα της αλυσίδας της με μία μεγάλη ποικιλία καφέδων. Μεταξύ των εκλεκτών της χαρμανιών, εκείνο που έχει την μεγαλύτερη απήχηση στο αγοραστικό κοινό και τους λάτρεις του καλού καφέ είναι το χαρμάνι espresso με την κατοχυρωμένη ονομασία DUOMO. Το 2012 οι μονάδες παραγωγής διπλασιάζονται και οι αποθήκες επεκτείνονται ώστε να εξασφαλιστεί η ποιότητα στα πλαίσια της συνεχόμενης επέκτασης του δικτύου της.

Η προαναφερθείσα ραγδαία ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων Coffee Island δε θα μπορούσε να είναι εφικτή χωρίς δομημένη εσωτερική οργάνωση της ίδιας της εταιρίας. Σε αυτό το πλαίσιο οι δύο μονάδες παραγωγής είναι πιστοποιημένες κατά το διεθνές πρότυπο ISO 22000 και μεθόδων Ολικής Ποιότητας της παραγωγικής διαδικασίας με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης.

Οι καθημερινοί ρυθμοί αυξάνουν συνεχώς. Περισσότερο από ποτέ άλλοτε οι έννοιες της ευελιξίας και της γρήγορης μετακίνησης αποτελούν αναγκαία χαρακτηριστικά της ζωής του ανθρώπου. Σε αυτό το περιβάλλον οι καθημερινές συνήθειες αλλάζουν μορφή· ο διαθέσιμος ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τον καφέ μας ή το αγαπημένο μας ρόφημα είναι πλέον περιορισμένος. Τα πάντα πρέπει να γίνουν γρήγορα, με άνεση και απλότητα. Εμείς, οι άνθρωποι της Coffee Island έχουμε ένα όραμα: να δημιουργήσουμε μία σχέση εμπιστοσύνης τόσο με τους επενδυτές όσο και τους πελάτες του σύγχρονου cafe...κοπτείου και με τον τρόπο αυτό να προσφέρουμε και να διαδώσουμε τις υπηρεσίες του Coffee To Go σε όσο το δυνατό περισσότερους λάτρεις του καφέ.

Προϊόντα

Εκτός από τους εκλεκτούς καφέδες, ο πελάτης έχει την ευκαιρία να προμηθευτεί οτιδήποτε χρειάζεται για την παρασκευή του καφέ, όπως μηχανές για εσπρέσσο, καφετιέρες φίλτρου, φλυτζάνια κ.α.. Η γκάμα των προϊόντων στα Coffee Island δεν περιορίζεται στον καφέ. Υπάρχουν ροφήματα αποκλειστικής παραγωγής Coffee Island αλλά και μεγάλη ποικιλία σε χύμα και συσκευασμένο τσάι, σοκολάτα ρόφημα, milkshake και μια μοναδική συλλογή από βότανα, ξεχωριστής ποιότητας γλυκά και μαρμελάδες, σπιτικά βουτήματα, σοκολατάκια.

Προνόμια Franchise

Μεγάλο πλεονέκτημα πρέπει να θεωρηθεί ότι ο καταναλωτής βρίσκει στα Coffee Island πολύ καλής ποιότητας προϊόντα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Αυτό συμβαίνει γιατί η εταιρεία έχει συνεργασία με οίκους του εξωτερικού τόσο για την απ' ευθείας προμήθεια ωμού καφέ όσο και για την εισαγωγή σοκολατοειδών αλλά και χρηστικών αντικειμένων όπως κουτιά φύλαξης του καφέ φλυτζάνια και άλλα ενώ κάθε στάδιο της επεξεργασίας του ωμού καφέ, γίνεται στις εξειδικευμένες εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Τα Coffee Island είναι η αλυσίδα που έκανε το πρωτοπόρο βήμα συνδυάζοντας το παραδοσιακό καφεκοπτείο με υπηρεσίες COFFEE TO GO. Έτσι στο κατάλληλο περιβάλλον, το ιδιαίτερα ειδικευμένο προσωπικό παραδίδει στον πελάτη την ιδανική εμπειρία του καφέ, φτιάχνοντας με γνώση και μεράκι τον καφέ της αρεσκείας του αφού αλεθεί επί τόπου η φρεσκοκαβουρδισμένη ποικιλία ώστε να γευθεί την ξεχωριστή πoιότητα Coffee Island.

Ο αποδεδειγμένα πολύ επιτυχημένος συνδυασμός καφεκοπτείου και COFFEE TO GO δίνει την δυνατότητα στους Franchisee να αυξήσουν σημαντικά τα κέρδη τους. Αυτή η πρόταση κάνει τα Coffee Island μία πολύ κερδοφόρα επιχείρηση με σίγουρη επιτυχία.

Πρόταση Συνεργασίας

Ενδεικτικά για ένα τυπικό κατάστημα 30 τ.μ., το υπολογιζόμενο μέσο κόστος επένδυσης ανέρχεται σε 40.000 ευρώ ενώ, σε επιλεγμένες περιπτώσεις, υπάρχουν και προγράμματα χρηματοδότησης μέρους του αρχικού ποσού επένδυσης μέσω κοινοτικών προγραμμάτων. Τόσο την αρχιτεκτονική μελέτη όσο και την επίβλεψη της κατασκευής του καταστήματος αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η εταιρεία ενώ στις επιπλέον παροχές του franchisor περιλαμβάνονται: βοήθεια εξεύρεσης καταστήματος, δικαίωμα χρήσης λογοτύπου, δικαίωμα αποκλειστικότητας περιοχής, εγχειρίδια λειτουργίας, εκπαίδευση, συνεχής επιμόρφωση (έντυπα, ημερίδες), κ.α. Η εταιρεία Coffee Island έχει δικό της πρόγραμμα εκπαίδευσης και στόχος της είναι το προσωπικό της και οι συνεργάτες της να είναι άρτια εκπαιδευμένοι σε ό,τι έχει σχέση με το καφέ. Το κατάστημα που απαιτείται, πρέπει να είναι γύρω στα 28 - 35 τ.μ. σε κατάλληλο σημείο της περιοχής που ενδιαφέρει, ενώ ο χρόνος παράδοσης του καταστήματος, από την στιγμή που θα παραδοθεί ο χώρος προς κατασκευή είναι περίπου 30 ημέρες.

FACTS

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ (σε τ.μ.): 30 - 35 τ.μ.

ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: 45.000 €

  • Διαμόρφωση: 10.000 €

  • Εξοπλισμός: 12.000 €

  • Αρχικό εμπόρευμα: 8.000 €

  • Entry Fees: 15.000 €

ROYALTIES: 0%

MRK FEES: 0%

ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΣΒΕΣΗΣ (εκτίμηση): 18

# ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: 87

EXTRAS

Γενικά

ΧΩΡΑ ΙΔΡΥΣΗΣ: ΕΛΛΑΔΑ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ: 1998

ΕΝΑΡΞΗ FRANCHISE: 2002

Εκπαίδευση

AΡΧIKH ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ FRANCHISEE: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

AΡΧIKH ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001/2008: -

Κατάστημα

ΕΡΕΥΝΑ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ: ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ

ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ: ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ: ΥΠΑΡΧΕΙ

Ικανότητες

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ FRANCHISEE: ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ

ΕΜΠΕΙΡΙΑ FRANCHISEE: ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: 2

Σύμβαση

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ σε έτη: 10+10

Ανάπτυξη

# ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: 0

# FRANCHISE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: 50

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΛΑΝΟ: Σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό